Szczegółowy jadłospis:
20.03.2023r PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE Chleb z masłem, filet z makreli w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, zielona cebulka. Bawarka. (1,4,7,*)
OBIAD Zupa fasolowa z kiełbasą, ziemniakami i zieleniną. Kluski na parze z sosem truskawkowym. Kompot, soczek. (1,3,7,9,*)
PODWIECZOREK Budyń śmietankowy z jagodami, wafle ryżowe. (7,*)
21.03.2023r WTOREK
ŚNIADANIE Bułki wieloziarniste z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka. Kakao. (1,7)
OBIAD Rosół z makaronem i zieleniną. Kotleciki ziemniaczane z gulaszem wołowym, surówka z kiszonej kapusty. Kompot. (1,3,7,9)
PODWIECZOREK Gruszki w sosie waniliowym z konfiturą z czarnej porzeczki. (7,*)
22.03.2023r ŚRODA
ŚNIADANIE Chleb graham z masłem, szynka, pomidor, zielona cebulka. Herbata z cytryną, actimel. (1,7,*)
OBIAD Zupa pieczarkowa z lanym ciastem i zieleniną. Pieczeń z indyka w sosie, bukiet warzyw z wody, ziemniaki. Kompot. (1,7,9)
PODWIECZOREK Jabłecznik, czekolada do picia. (1,7)
23.03.2023r CZWARTEK
ŚNIADANIE Owsianka z cynamonem na mleku. Wek z masłem, powidła śliwkowe. Herbata z cytryną, kiwi. (1,7)
OBIAD Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieleniną. Spaghetii z mięsem, sosem i serem żółtym. Kompot, mus owocowy. (1,7,9)
PODWIECZOREK Deser jogurtowy z granolą i sosem malinowym.(1,7)
24.03.2023r PIĄTEK
ŚNIADANIE Chleb żytni z masłem, pasta jajeczna, czerwona papryka, zielona cebulka. Kawa zbożowa. (1,3,7)
OBIAD Krupnik ryżowy z zieleniną. Filet z miruny panierowany, surówka z marchewki, jabłka i pora ze śmietaną, ziemniaki. Kompot. (1,3,4,7,9)
PODWIECZOREK Kisiel z brzoskwiniami, biszkopty. (1,*)
Cyfry umieszczone przy potrawach na jadłospisie oznaczają alergeny. Szczegółowy wykaz alergenów znajduje się na stronie internetowej w zakładce żywienie